Dutch Tulip Experience

Beleef het sprookje van de tulp

Dutch Tulip Experience

Land van Fluwel is het paradijs gelegen tussen de bekende Nederlandse tulpenvelden. Het grootste aaneengesloten bloembollengebied ter wereld ligt namelijk tussen Alkmaar en Den Helder. In het voorjaar is het op én rondom ons park dan ook een waar kleurenspektakel met allemaal prachtig bloeiende tulpen!

Al wandelend door ons sfeervolle bos maken jong en oud door middel van een audiotour kennis met het b(l)oeiende verhaal én de geschiedenis van deze prachtige bloem tijdens de Dutch Tulip Experience.

Vanaf de oorsprong in de wildernis, haar avontuur in Turkije, de tulpengekte in de Gouden Eeuw tot hoe de tulp uiteindelijk is uitgegroeid tot het icoon van Nederland.

De audiotour is in meerdere talen beschikbaar en bevat een kinder- en volwassen versie om naar te luisteren. Alles wordt duidelijk uitgelegd en het tempo bepalen jullie zelf.

Dutch Tulip Experience

Fleurigste dagje uit!

De bloeiende tulpenvelden in Noord-Holland zie je enkel tussen half april en half mei. De tulpenbeleving op Land van Fluwel betovert, evenals de andere avonturen, het hele seizoen!

De Dutch Tulip Experience is ook zeer geschikt om bijvoorbeeld tijdens een familiedag of bedrijfsuitje met elkaar te doen.

Beleef nog meer avontuur ...

Uitkijktoren

Kinderspeeltuin

Klimland Keikop

Verstoppertjesbos

Met de BloembollenBoemel

langs de tulpenvelden

nl_NLNL