Land van Fluwel

in het hart van de grootste tulpenvelden ter wereld!

Tulpenvelden

De Nederlandse tulpenvelden hebben een bijzondere aantrekking op toeristen uit heel de wereld. De verschillende bollengebieden in Nederland worden in het voorjaar overspoeld door toeristen. Dat geldt ook voor de Zijpe, waar Land van Fluwel ligt. De populariteit van de Zijpe is niet verrassend als je ziet wat dit gebied toeristen allemaal te bieden heeft.

De Zijpe is een grote vlakte die direct aan zee ligt. Een smalle duinenrij scheidt de Zijpe van de Noordzee. In de polder liggen kleine dorpjes. Langs de duinen vind je de meeste bollenvelden. Het is een prachtig gezicht: de droge duinen, daarvoor de glanzende bollenvelden, het blauw van de sloten en de kanalen… Geen wonder dat toeristen hier graag vakantie komen vieren.

Tulpenvelden in bloei

De tulpenvelden in bloei zien? De beste periode daarvoor is het voorjaar. Vanaf begin april kleuren de velden. Tot in de vroege zomer zijn er kleuren te zien, maar april is meestal wel de beste tijd. Dan rijdt ook de BloembollenBoemel vanaf Land van Fluwel.

De frisse wind van zee, het felle voorjaarslicht en de eindeloze velden vol bloeiende tulpen vormen dan een ideale combinatie. In de Zijpe is het heerlijk fietsen. Ook in mei is er nog veel te zien.

De tulpenvelden zijn het bekendst, maar ook andere bloembollen bloeien in de Zijpe. Daardoor kun je er voor een vrij lange periode van dit bijzondere fenomeen genieten. Beklim de duinen of het uitkijkpunt en Sint-Maartensbrug en laat je verrassen door de lappendeken die zich onder je uitstrekt. Een dagje tulpen kijken kun je natuurlijk afsluiten aan het strand of in de leuke restaurantjes in de kustdorpen.

Bollenvelden om Land van Fluwel

Land van Fluwel ligt midden tussen alle tulpenvelden. Vanaf de uitkijktoren heb je hier prachtig uitzicht over. Het is het ideale vertrekpunt voor een wandeling tussen de bloemen. Op Land van Fluwel zelf vind je veel informatie over de geschiedenis van de tulp. Bij Land van Fluwel kun je ook tulpen en andere bloembollen kopen in onze souvenir- & bollenshop. Sla Land van Fluwel dan ook zeker niet over als je de Zijper tulpenvelden komt bezoeken!

Ontdek meer Land van Fluwel

Blotevoetenpad

Kinderspeeltuin

Dutch Tulip Experience

Souvenir- & Bollenshop

Met het hele gezin

naar Land van Fluwel

nl_NLNL